Daarom zijn SunPower zonnepanelen beter

Met een vooruitziende blik kun je ver komen. Wie had ooit kunnen denken dat een dorre woestijn in Amerika uit zou groeien tot het technologisch middelpunt van de wereld? Naast Apple, Google en andere technologiebedrijven is er nog een bedrijf dat al sinds 1985 aan de weg timmert in Silicon Valley: SunPower. Dit bedrijf loopt voorop als het gaat om zonnecellen die zonlicht omzetten naar energie. De SunPower zonnepanelen worden niet voor niets als beste keuze gezien door zowel bedrijven als particulieren.

De kracht van de zon

Hoewel het bedrijf in 1985 begon zou de merknaam SunPower pas in 1988 geïntroduceerd worden. Naast contracten met de Amerikaanse regering zou een Honda auto op zonnecellen voor veel consumenten de eerste kennismaking zijn met de technologie die voortkwam uit dit bedrijf. NASA zou later een record breken met een vliegtuig dat aangedreven werd door zonnecellen van dit merk. SunPower doet zijn naam eer aan, in de loop der jaren zou het bedrijf meerdere specialisten wereldwijd opkopen om zo uit te groeien tot marktleider in hoogwaardige zonnepanelen.

Het geheim van SunPower zonnepanelen

Dat de panelen van dit merk bekend staan om de hoge opbrengst en minimale storingen is bekend, dat deze producten werken op basis van unieke technologie realiseert zich niet iedereen. Want niet ieder merk paneel is namelijk hetzelfde. De SunPower Maxeon zonnecellen presteren namelijk aanzienlijk beter dan vergelijkbare producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit betekent niet alleen meer opbrengst overdag maar ook energie bij zonsondergang en in de schaduw. Dit komt door het egale oppervlak, de koperen onderzijde en hoogwaardige verbindingselementen. Naast een hogere opbrengst is het zo ook mogelijk om een hoger wattage te leveren. Met momenteel 24,2 procent conversie efficiëntie heeft het bedrijf in San Jose momenteel het wereldrecord in handen.

Waarom kiezen voor SunPower zonnepanelen?

Hier zijn enkele redenen om voor panelen van dit merk te kiezen.

  • Hoogste opbrengst per vierkante meter van alle merken.
  • Degradatie van de zonnecellen ligt aanzienlijk lager.
  • Ook zonder direct zonlicht een goede opbrengst.
  • Minder panelen betekent meer ruimte op het dak.
  • Lange levensduur en lage kosten op jaarbasis.

Zijn er ook nadelen? De aanschafprijs ligt hoger dan bij vergelijkbare producten het geval is. Hoewel je eigenlijk niet kunt spreken van vergelijkbaar want SunPower zonnepanelen zijn gewoon superieur aan de rest. Dit merk je direct aan de opbrengst en op termijn ook aan de lange levensduur. Zorg er wel voor dat de zonnepanelen door experts worden geïnstalleerd. Ook dat is van belang voor een optimale werking.