Food, Recepten

Glutenvrij bananenbrood met walnoten

glutenvrij bananenbrood

Bananenbrood is absoluut één van mijn favoriete ontbijtrecepten. Ideaal om die overrijpe bananen te verwerken en perfect als ontbijt of tussendoortje. En hoewel ik het heel vaak klaarmaak heb ik het nog nooit gedeeld met jullie! Whoeps, sorry! 

Met veel plezier deel ik daarom mijn recept voor glutenvrij bananenbrood!

Recept: Glutenvrij bananenbrood met walnoten

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten voor 8 tot 10 sneetjes:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram glutenvrije bloem (vb. Schär)
  • snuifje zout
  • 50 gram dadels (ik neem steeds Medjoul dadels)
  • 1 ½ theelepel glutenvrij bakpoeder (vb. Doves Farm Foods)
  • 50 gram noten (hazelnoten, walnoten, … of een mix)

Benodigdheden:

  • mengkom
  • staafmixer
  • broodbakvorm
  • oven
  • weegschaal

glutenvrij bananenbrood

Hoe ga je aan de slag?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175°C. Week de dadels (50 gram) in warm water. Zo worden de daders lekker smeuïg en kan je ze gemakkelijk mixen. Terwijl je hier even op wacht kan je de 3 eieren al luchtig kloppen en eveneens de noten (50 gram) fijn hakken.

Stap 2

Pureer de 3 bananen en de dadels (ontpit!) met behulp van een staafmixer of blender en mix tot een gladde massa. Meng er nu langzaam ook de opgeklopte eieren doorheen.

Stap 3

Voeg tenslotte ook de glutenvrije bloem (150 gram), een snuifje zout, 1 ½ theelepel bakpoeder en de fijngehakte noten toe. Roer goed door elkaar.

Stap 4

Vul de bakvorm met bakpapier of een vetstof (eventueel soja boter). En vul verder op met het bananenmengsel. Bak nu 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Het bananenbrood laat je best eerst afkoelen vooraleer je ervan eet.

Zoals je ziet op de foto’s vind ik het heerlijk om wat confituur op mijn bananenbrood  te smeren. Velen eten het zonder topping, anderen dan weer met een beetje (lactosevrije) boter op. It’s up to you!

Houdbaarheid? 1 week in de koelkast, en tot enkele maanden in de diepvries.