Food, Recepten

Linguini met groene pesto en tomaatjes

Linguini met groen epesto

Laten we eerlijk zijn, soms zijn er van die dagen waarop je helemaal geen zin hebt om te koken. En al zeker met dat gloeiend heet weer van de voorbije (en volgende!) dagen! Dan wil je toch zo snel mogelijk een terrasje opzoeken met een fris glas rosé in de hand?

Net daarom delen wij met veel plezier ons go-to-recept wanneer het snel én gezond moet zijn. Linguini met groene pesto en tomaatjes. In minder dan 20 minuten te bereiden. Leve healthy fastfood!

RECEPT: Linguini met groene pesto en tomaatjes

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • 40 gram kaas (vb. geraspte emmental van dilea zero lactose)
  • 85 gram kleine tomaatjes (je kan de tomaatjes ook vervangen of aanvullen met stukjes kip)
  • linguini of andere pasta (vb. glutenvrije spaghetti van Schär)
  • olijfolie
  • halve citroen
  • peper en zout (naar smaak)
  • Italiaanse kruiden

Benodigdheden:

  • kom
  • kookpot
  • kleine pan
  • mixer

Linguini met pesto

Hoe ga je aan de slag?

Stap 1

Kook de linguini (of glutenvrije pasta) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats ondertussen ook het pannetje op een middelmatig vuur en voeg er wat olijfolie aan toe. Halveer de tomaatjes (hoeft natuurlijk niet!) en laat die zachtjes sudderen. Kruid de tomaatjes af met zout, peper en Italiaanse kruiden.

Stap 2

Tijd om de pesto te maken! Was de basilicumblaadjes en voeg die toe aan een kom. Voeg daarnaast ook de olijfolie, pijnboompitten en (lactosevrije) geraspte kaas toe. Mix tot je een mooie groene pesto krijgt (voeg eventueel nog wat olijfolie toe) en kruid af met peper en zout.

Stap 3

Giet de spaghetti af. En voeg er de groene pesto, al roerend, aan toe. Serveer met de tomaatjes. Yum!

P.S.: Wij dingen met dit recept mee in de Libelle Lekker bloggerswedstrijd. Stem jij voor ons gerechtje? Stemmen doe je via deze link.