Food, Recepten, Soep

Pompoensoep met gebakken kastanjechampignons

pompoensoep

Het weer is er nog niet helemaal aan uit of het in herfststemming wil blijven of niet. Maar gelukkig ik wel! Naast mijn mantel, hoge laarzen en dikke truien heb ik food gewijs nu vooral een voorliefde voor soep! En in oktober is pompoensoep natuurlijk een must! Deze pompoensoep met gebakken kastanjechampignons is ideaal om je te verwarmen bij koude avonden.

Recept: Pompoensoep met gebakken kastanjechampignons

Benodigdheden:

  • 500 gram pompoen
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • ½ theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie

pompoensoep

Werkwijze:

Stap 1

Schil de pompoen en snijd in kleine stukken (voor het gemak kan je ook voorverpakte pompoenblokjes gebruiken). Neem best een kleine pompoen want je zit al snel aan 500 gram! Of je kan het recept natuurlijk ook verdubbelen 😉 .

Stap 2

Plaats een (grote) soeppot op een middelmatig vuur, en voeg er 3 eetlepels olijfolie aan toe. Ontdoe de ui en knoflookteentjes van hun schil en snipper fijn, voeg daarna toe aan de soeppot. Zodra dit glazig is, voeg je ook de pompoenstukjes, paprikapoeder en komijn toe.

Stap 3

Rasp en pers ondertussen de sinaasappel. En voeg het sap toe aan de soeppot, alsook de groentebouillon. Laat 20 minuten sudderen op een middelmatig vuur. Reinig de kastanjechampignons (vind ikzelf gemakkelijk met behulp van een stukje keukenpapier) en snijd in kleine schijfjes. Bak daarna mooi bruin in een pan (met olijfolie of boter, zoals je zelf verkiest), op een middelmatig vuur.

Stap 4

Pureer de soep tot een mooi, glad mengsel. En kruid af naar smaak met peper en zout. Serveer de pompoensoep in een diepe, ronde kom. In het midden van de kom kan je de gebakken kastanjechampignons toevoegen en garneer tenslotte met wat sinaasappelrasp en fijngesneden peterselie.

Smakelijk!

Krijg je niet genoeg van soep? Probeer dan ook onze kikkererwtensoep met tomaat en serranoham of pompoen-wortelsoep met gember.