Food

Winkelen zonder zorgen dankzij SmartWithFood

SmartWithFood

Mag ik het eten? Of niet? Dat vraag ik mij altijd af bij het ontdekken van een nieuw product in de winkelrekken. Gezien mijn gluten- en lactose intolerantie is het belangrijk voor mij om alle ingrediënten minutieus te onderzoeken. Niet evident want producenten zijn verre van transparant. Omwille van die problematiek creëerde Colruyt Group de applicatie SmartWithFood.

Wat is SmartWithFood?

SmartWithFood is een gratis applicatie die je voedingsadvies biedt, aan de hand van een gepersonaliseerd profiel. Van zodra je de app gedownload hebt (in de App store of de Google Play Store) kan je je persoonlijke voorkeuren en dieetwensen instellen.

SmartWithFood

De app focust daarbij op de ingrediënten die je niet mag eten, zoals lactose en gluten. Maar je kan ook aangeven of je vegetarisch, veganistisch of alcoholvrij wenst te eten/drinken. Eenmaal je profiel is ingesteld kan je er direct mee aan de slag!

Hoe werkt het?

1. Download de SmartWithFood app en stel je persoonlijke voedingsvereisten- en voorkeuren in.

2. Scan de barcode van een product en ontdek onmiddellijk of je het product mag eten of niet!

3. De app biedt (eventuele) alternatieven aan.

4. Je kan de info bewaren én delen met vrienden.

 

Gezien de applicatie ontwikkeld werd door de Colruyt Group is het gebruik van de app momenteel beperkt tot de Colruyt, OKay, BIO-planet en de Spar (Colruyt Group-assortiment). Er wordt echter al hard gewerkt aan een uitbreiding!

 

 

Welke voordelen biedt de app?

♥ je kan meerdere personen toevoegen en profielen uitwisselen (super handig voor familie of vrienden die niet veel kennis hebben van je dieet)
♥ gedaan met eindeloos speuren naar synoniemen van gluten- en lactose 😉
♥ leve transparantie!
♥ de app biedt je alternatieve producten aan (bye bye teleurstelling!)
voedingswaarden kennen vanaf nu geen geheim meer!
de app kan je moeiteloos vertellen hoelang je moet sporten vooraleer je de calorieën van het gekozen product er hebt afgesport!

Voor meer informatie kan je terecht op de website van SmartWithFood (www.smartwithfood.com).